Goddelijk – 2006

GoddelijkAl voor het “FOUT feestje” waren er ideeën ontstaan voor een vierde volwaardige theaterproductie waarin de kwaliteit van Musical Intermezzo, het meerstemmig zingen, volledig tot zijn recht zou komen. Maar ook de behoefte om nu niet een liedjesprogramma te brengen met een dun verhaal, maar een verhaal met rollen waarin de liedjes een onderdeel vormen. Al snel werden de data in theater de Speeldoos vastgelegd, de opdracht voor een script gegeven aan Willemijn Smeets en het repertoire gekozen. Allemaal met meerstemmige arrangementen van de hand van Ruud Verkoeijen, Jetse Bremer en Frenk Reemer.

Het verhaal werd gevonden in de Griekse mythologie: de 13 belangrijkste goden die op enigerlei wijze zijn verbonden met elkaar (één grote familie). De goden, waar onder Zeus, Hera, Aphrodite en Hades, werden gespeeld door de dertien leden van Musical Intermezzo.

De volgende stap op de artistieke ladder werd genomen door volledig in het Nederlands te zingen en te spelen. Daarnaast bestond de begeleiding van de liedjes niet meer uit orkestbanden maar was er een 9-koppige band geformeerd met louter ervaren musici.

Het werd een verhaal waarin het publiek kennismaakt met de godenfamilie, met al haar duidelijke en onduidelijke verhoudingen. Wat start als een gezellig samenzijn ontaardt in een koude douche voor de goden! Doorspekt met prachtige songs, humor en emotie werd deze vierde theaterproductie er eentje die men gezien moet hebben in theater de Speeldoos in Vught!

GODDELIJK werd gespeeld van vrijdag 24 maart t/m zondagmiddag 26 maart 2006.

Regie: Lieve van Tuijl
Muzikale leiding: Ruud Verkoeijen
Bandleiding: Ruud Verkoeijen
Zangarrangementen: Ruud Verkoeijen, Jetse Bremer, Marty van der Staak, Frenk Reemer

Recensies:

Geluidsfragmenten:

  • Alleen  [ti_audio media=”1711″]
  • Bij je [ti_audio media=”1715″]
  • Heden ik [ti_audio media=”1723″]
  • Kies voor mij [ti_audio media=”1731″]
  • Niets dan dat [ti_audio media=”1736″]
  • Vrijheid [ti_audio media=”1752″]

Foto’s:

Zaterdagavond

dsc_0083a

Afbeelding 1 van 28

Premiere

goddelijk

Afbeelding 1 van 78

Achter de schermen

dsc03386

Afbeelding 1 van 56

Generale repetitie

dsc_0006m

Afbeelding 1 van 215

CD opname

cd-opname-1

Afbeelding 1 van 14

Programmaboekje:

CD boekje:

Poster:

(klik voor vergroting)