Reacties

De Vughtse Culturele Prijs

Geacht bestuur, geachte leden,

Langs deze weg wil ik u allen van harte feliciteren met het behalen van de Vughtse Cutlurele Prijs, die zaterdag jongstleden aan u werd uitgereikt in theater DE Speeldoos. Deze prijs die wordt toegekend aan en organisatie, die onderscheidend is in kunstzinnigheid, vernieuwend in de wijze van uitvoering, initierend en een stimulans voor het sociaal-culturele leven in Vught, is jullie volledig terecht toegekend. Een mooi resultaat, geniet van de eer!

Als burgemeester ben ik er trots op, dat er in Vught zo’n enthousiste muziektheatergroep – met zo veel succes – actief is. Inmmiddels bewijst Musical Intermezzo al bijna 20 jaar, dat zij op een kwalitatief hoogstaand niveau performen en bereiken jullie met het brede repertoire vele mensen.

Ik wens u ook voor de toekomst veel succes en muzikaal plezier toe.

Met vriendelijke groet,

R.J. van de Mortel

brief burgemeester R.vd Mortel 001
De originele brief

 

HEVO dag voor de Senioren, Perron-3, Rosmalen, 26 september 2014

“Musical Intermezzo” heeft tijdens de voorstellingen van onze “Dag van de senioren”, laten zien wat ze in huis hebben.

De gebrachte nummers werden met verve en vol dynamiek uitgevoerd met een mooie theaterinteractie. De stembezetting was uitstekend en het artistieke niveau van een hoge kwaliteit, zeker indien men beseft dat het een amateur vocal groep is. Het publiek heeft dit zeer geapprecieerd.

Mede door jullie bijdrage was onze dag een groot succes: onze hartelijke dank hiervoor !

Wij wensen jullie veel succes met de uitvoering van de musicalproductie  “Papernotes”

Met vriendelijke groet,
Pieter Vissers – namens de HEVO evenementencommissie

Te gast bij de Sounds of Voices, Theater de Speeldoos, 13 september 2014

We hebben de samenwerking met Musical Intermezzo als zeer prettig ervaren. De voorbereiding was erg nauwkeurig en er was veel contact. Dat was fijn.
Musical Intermezzo kwam op ons erg enthousiast over. Het is en blijft spannend om zomaar in een bestaande voorstelling te stappen. Ze hebben 100% voldaan aan onze verwachtingen. Misschien dat we in de toekomst daadwerkelijk aan de slag gaan om samen een optreden te verzorgen. Wie weet!

Musical Intermezzo verzorgt prima muzikale omlijsting tijdens PVDA-Groen Links avond in de Gereghthof.

Op donderdag 13 maart j.l. heeft Musical Intermezzo onze debatavond ‘Als ik één dag burgemeester zou zijn in Vught’ muzikaal omlijst. De combinatie van kleine debatjes afgewisseld met de prachtige muziek van deze Vughtse groep is ons prima bevallen. In de voorbereiding naar deze avond hebben we constructief en prima samengewerkt.

Tijdens de avond hebben we de optredens als heel goed ervaren. De kracht van de groep in relatie tot de ruimte was heel erg goed.

Het onderlinge contact deze avond was prima. We zullen in de toekomst zeker weer gebruik willen maken van de diensten van Musical Intermezzo.

PvdA-Groen Links
Suzanne van Wiggen
Maart 2014

 

Comité van aanbeveling “Code Oranje”

Peter van Veggel – Voorzitter van de Vrienden van de Speeldoos

Musical Intermezzo is in de afgelopen 19 jaar uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige en steeds verrassende muziektheatergezelschappen in de regio. Met uiteenlopende producties waarin de groep zichzelf steeds weer uitdaagt tot iets nieuws, iets verfrissends, iets wat de muzikale grenzen verlegt en het publiek blijft verrassen en boeien. Met “Code Oranje” zijn ze er weer in geslaagd die grens wat op te schuiven. Origineel, actueel en komisch, maar altijd met een muzikale omlijsting op nivo. Dat kenmerkt deze hechte groep. Ik kan u die dan ook van harte aanbevelen!

Jos den Otter

“Hoe bijzonder kan talent zijn?

Sinds jaar en dag mogen wij ons in Vught gelukkig prijzen met het Musical intermezzo. In de afgelopen jaren zijn er stukken op de planken gebracht die het predicaat professioneel niet misstaan. Ook Code Oranje behoort hiertoe. Het belooft opnieuw een topprestatie te worden van het bijzondere wat Vught in zich heeft. Durft u het aan, ik daag u uit!

Booby Smeele

“Musical Intermezzo, een mooie gelegenheid om de dagelijkse verplichtingen wat m,eer kleur en franje te geven!

In 1993 vonden de toen jeugdige gelijkgestemden elkaar om in verschillende toonaarden wat klank en kleur te geven aan muziek die ons allen herkenbaar in het gehoor ligt. In de loop van de jaren zijn er stemmen aantoegevoegd om nog meer diepte en inhoud aan het geluid te geven.

Dat deze groep de amateurstatus al ontstegen is moge blijken uit het feit dat er op een professionele manier een vorm is gevonden welke nog herkenbaar blijft.

Mede door uw financiële bijdrage wordt het mogelijk dat Musical Intermezzo tot nog grotere hoogte kan groeien en een onvergetelijke avond kan verzorgen”.

Allerzielen verlicht
Begraafplaats Oude Baan Rosmalen

We hebben de samenwerking met Musical Intermezzo als erg prettig ervaren. De communicatie verliep duidelijk en snel.

De rust die werd uitgestraald door de groep was zeer prettig. De verstaanbaarheid en het overbrengen van de sfeer was erg goed. Fijn dat er werd meegedacht m.b.t. de planning. Zowel samenwerking en de muzikale bijdrage voldeden volledig aan de verwachtingen.

Ik blijf jullie promoten en zie uit naar jullie nieuwe productie volgend jaar november 2012!

Lilian Arts
Artslommelen begrafenisonderneming
06 november 2011

Musical Sing-a-long
Theater de Lampegiet, Veenendaal
Harmonie St. Caecilia

We hebben de samenwerking met Musical Intermezzo als erg positief ervaren. Zowel tijdens de voorbereiding als uitvoering hebben we prima met Musical Intermezzo samen gewerkt. Het optreden voldeed volledig aan onze verwachtingen. Musical Intermezzo werd helaas in haar bewegingsvrijheid gehinderd door de draadmicrofoons. We zullen Musical Intermezzo zeker voor een volgend evenement uitnodigen om muzikaal hun medewerking te verlenen.

Dhr. Bernhard Bouwman
Voorzitter St.Caecilia
26 maart 2011

Musical Intermezzo: 15 jaar gerijpt en volwassen

Sinds haar oprichting in 1993 is Musical Intermezzo een graag geziene gast in Theater de Speeldoos.Met veel genoegen heb ik de groep de afgelopen jaren gevolgd en zien uitgroeien tot een voortreffelijk professioneel theatergezelschap met eigentijdse en creatieve producties.
De vocale en theatrale kwaliteiten van de groep, in enthousiasme verpakt in mooie uitgebalanceerde voorstellingen: dáár smul je van als bezoeker en ben je er als theaterdirecteur trots op dat je ze in je theater hebt. Stuk voor stuk pareltjes die op de grote nationale en internationale podia niet zouden misstaan.

Met veel vertrouwen kijk ik uit naar de nieuwe productie van Musical Intermezzo welke in 2009 in ons theater weer op de planken zal staan.
15 jaar gerijpt en volwassen: daar zit vast iets bijzonders onder de kurk!

Een voorstelling welke ik op voorhand van harte aanbeveel.

Harry Salfischberger
Directeur Theater de Speeldoos, Vught
Januari 2009

Musical Intermezzo brengt energiek concert

Vijftien jaar samen zingen is een goede reden voor een feestje. Zeker als je door de jaren heen kwaliteit en plezier met elkaar weet te bundelen.
Musical Intermezzo uit Vught bracht afgelopen zaterdag in een uitverkocht theater De Speeldoos in thuisplaats Vught een energiek theaterconcert op de planken.
Sinds de oprichting in 1993 heeft Musical Intermezzo zich ontwikkeld tot een muziektheatergroep met meer dan alleen maar vocale kwaliteiten.
Met de arrangementen van onder anderen Ruud Verkoeijen en de steun van verschillende regisseurs ontwikkelde de groep een eigen geluid en onderzocht geregeld de mogelijkheden op theatraal gebied. Zingen alleen was vaak niet genoeg.
In het eenmalige concert van afgelopen zaterdag, met de toepasselijke titel ‘One night only’, staan de muzikale nummers centraal, waardoor heden en verleden elkaar raken en de kracht van de groep op een voortreffelijk wijze wordt belicht.
De groep brengt oude successen en nieuw werk, zonder rode draad of verhaal, maar wel op een doordachte manier op het podium vormgegeven. Stijlvol en toch losjes, met ruimte voor een persoonlijke tint.
Musical Intermezzo excelleert vooral bij nummers die de zes mannen en acht vrouwen samen brengen en die ze kunnen laten fonkelen en swingen. Bekende nummers als ‘Ain’t no shunshine’ en ‘Old and Wise’ krijgen een mooie, harmonieuze uitvoering en ‘Kiss from the rose’ krijgt een warme a capella-jas.
Bij ‘Don’t stop me now’, de ‘Motown-medley’, ‘Freedom’ of ‘I’ve got the music in me’ krijgt de groep vleugels.
Als Marieke van der Plas tot slot ‘One night only’ nog eens als toegift zingt, kun je alleen maar hopen dat het daar niet bij blijft.

Henk Langenhuijsen
Brabants Dagblad
Dinsdag 25 maart 2008

Nieuwjaarsreceptie Gemeente Vught

Het optreden was perfect! Leuke groep mensen met geweldige zangkwaliteiten. Musical Intermezzo was bedoeld als de rode draad in de muziek deze middag en dat hebben ze zeker waar gemaakt. De liedjes pasten helemaal in het plaatje.

Gemeente Vught
Zaterdag 4 januari 2008

‘Musical Intermezzo’ (Gezien op de culturele avond van kring Eersel)

Iedereen heeft dromen! Dromen van een prille liefde, maar wat gebeurt er als de prille liefde voorbij is…!
Dromen van het ideale huis, de ideale vakantie, de ideale partner……
Droomt u met ogen open of ogen dicht?

Een zeer verrassend programma en optreden van ‘Musical Intermezzo’.Verras uw leden of personeel met een optreden van deze groep.
Ze leveren maatwerk!

Katholieke Vrouwenorganisatie
April 2007

Muzikale traktatie van Musical Intermezzo ( FOUT-feestje)

Wie jarig is, mag trakteren. Musical Intermezzo uit Vught vierde afgelopen zaterdag haar 10-jarig bestaan met een luisterrijke traktatie. Heden en verleden ontmoetten elkaar in een eenmalig optreden. Onder de titel ‘Een FOUT-feestje’ bracht de 12-koppige vocalgroep een mix van medleys, popklassiekers en hoogtepunten uit eerdere producties én nieuw werk.
Musical Intermezzo heeft goede stemmen in huis. Samen met verrassende arrangementen zorgen die voor een stevige basis. Met dit feestje laat het ensemble ook zien dat er de afgelopen jaren een duidelijke ontwikkeling is geweest. De groep is losser geworden, heeft meer persoonlijkheid gekregen en benut de eigen spelmogelijkheden beter. Geregeld krijgt ook humor een kans. Samen met regisseur Lieve van Tuijl heeft de groep een aangename context voor de muzikale nummers gevonden.
De voorstelling is opgebouwd rond het idee van een fout feestje, passend natuurlijk bij het jubileum, en ook inspirerend voor onder meer de foute songfestivalmedley en de Abba-melodieën, maar bij andere nummers verdwijnt deze rode draad naar de achtergrond. Een consequentere aanpak zou wellicht meer eenheid opgeleverd hebben.
Beproefde uitvoeringen van ‘Bohemian Rapsody’ en ‘I’ve got the music in me’ ontbreken niet, net zo min als ‘Time is passing slowly’, het slot van ‘Fact or Fiction’, de concertante musical van de inmiddels vertrokken muzikale leider Frenk Reemer. Daarnaast zijn er nieuwe nummers, zoals een swingende ‘Queen Bee’ en een verfijnde ‘A nightingale sang in Berkeley square’.
Musical Intermezzo heeft na tien jaar nog steeds veel plezier in het samen zingen en spelen. Dat genoegen weten ze goed over te brengen. Door het publiek deelgenoot te maken van hun beleving, werd de avond een feestje voor iedereen.

Henk Langenhuijsen
Brabants Dagblad
28 maart 2004