A Musical Intermezzo / Fact or Fiction – 1999

FOF6Eind 1997 ontstond het idee om een eerste avondvullend programma te brengen in theater de Speeldoos. Tot die tijd was Musical Intermezzo veelvuldig te gast bij diverse evenementen, maar de behoefte om zich zelfstandig te presenteren was duidelijk aanwezig.

Geschikt repertoire voor een volledige avond was er niet. Daarom oppperde de toenmalig muzikaal leider Frenk Reemer het idee om zijn concertante musical Fact or Fiction ten uitvoering te brengen. Een muziekcompositie van eigen hand, met een thematische verhaallijn over een vrouw die tussen Feit en Fictie leeft en wacht op de eeuwige liefde. Bloedstollende liedjes in het Engels waar we echter weinig van begrepen.

Omdat dit de eerste keer was dat we het theater ingingen, werden we overvallen door: kosten, techniek, techneuten, decor, kleding, financiën, sponsors en ga zo maar door. O ja, een regisseur. Die vonden we in de persoon van Peter Arts die voor het eerst met ons ging werken in maart 1999! Dit terwijl de première twee maanden later zou plaatsvinden. Waar waren we aan begonnen?Besloten werd om voor de pauze het eigen moderne repertoire te brengen, en na de pauze Fact or Fiction.

Uiteindelijk hebben we twee zalen uitverkocht en een lovende recensie gehad van kunstjournalist Henk Langenhuizen.Een bijzonder project waar we met ontzettend veel plezier op terugkijken en trots op zijn.

Regie-advies: Peter Arts
Muzikaal leider & componist Fact or Fiction: Frenk Reemer
Zangarrangementen: Frenk Reemer

Recensies:

Foto’s:

fof1

Afbeelding 1 van 13

Programmaboekje:

Poster: